(VIDEO) Ispisao poruke mržnje o Srebrenici na svojoj kući i kolima, pa onda lagao pred kamerama i optužio onog ko je to uradio da je “kukavica”

0
Foto: Printskrin YouTube

Muškarac koji je prijavio ispisivanje uvredljivih grafita koji veličaju zločin u Srebrenici je autor tih grafita, pišu mediji.

A. P. je početkom sedmice ispisao grafite na pet automobila i nekoliko porodičnih kuća Bošnjaka u naselju Krupa u opštiini Gornji Vakuf – Uskoplje. Nakon kratke istrage, utvrđeno je da je on sam počinilac, javili su jutros mediji iz regiona.

Prema nezvaničnim informacijama, A. P. je u celosti priznao izvršenje krivičnog dela, a pronađeni su i materijalni dokazi.

Kako piše u saopštenju MUP-a, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećenog lica A. P. (1987) da je on počinio radnje koje su okarakterisane kao delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Nezvanično, u pitanju je Adis Pokvić, koji je sam na kući svoje porodice, kao i na automobilima, ispisao uvredljive grafite, kao i brojne druge preteće poruke.

Pokvić je, inače, medijima davao izjave nakon ovog incidenta, navodeći da su natpisi “katastrofalni i kukavički”.