(VIDEO) “Hoksi žele da oduševe i za sada im ide po planu”: Jang i Bogdanović odsvirali u duetu 2-1 u seriji

0

Kažu da je Tre Jang svima pričao samo o tome da u svom prvom plej-ofu želi da impresionira sve. Moglo bi se reći da mu ide po planu.

Prvo je pogodio šut za pobedu u prvoj utakmici, utišavši Medison Skver Garden koji ga je horski vređao tokom čitave utakmice. Odigrao je dobro i drugu utakmicu koju Hoksi izgubili, a onda je u prvoj na domaćem terenu povezao 21 poen i 14 asistencija i vodio Atlantu ka 2:1 u pobedama.

Nakon pobede rezultatom 105:94 u trećem meču serije i trener Hoksa Nejt Mekmilan bio je vrlo zadovoljan.

“On jednostavno nema napadačke slabosti. Uvek uzme ono što mu odbrana ponudi, poput nekih od najboljih napadača u istoriji lige”, rekao je Mekmilan.

Ako je Jang glavno oružje i najveća konstanta Mekmilanovog tima, Bogdanović je druga violina.

Srpski košarkaš odigrao je još jednu kompletnu partiju, povezavši 15 poena, 8 skokova, 3 asistencije i 1 ukradenu loptu.

Za tri poena je pogađao uz 75 odsto preciznosti, pogodivši 3 od 4 šuta sa perimetra.

Bogdanović od početka serije pokazuje iskustvo igranja velikih utakmica, a o tome su pisali i američki novinari, podsetivši navijače i čitaoce da Bogdanu ovo jeste prvi plej-of u NBA ligi, ali da je iza njega mnogo važnih i velikih utakmica.

Do kraja serije moglo bi da se dogodi da neka od ključnih lopti završi u njegovim rukama jer njegovo iskustvo i “killer instinct” prepoznaju i Mekmilan i Jang.