(VIDEO) Hoksi uzleteli iz ponora od 18 poena: Bogdanović odličan, Embid povređen

0

Pre početka četvrte utakmice u seriji, najveće zvezde Filadelfija Seventisiksersa i Atlanta Hoksa, mučile su povrede. Džoela Embida već načeto koleno, a Trea Janga rame. Jang je svoj problem krio od trenera Nejta Mekmilana sve do zagrevanja, a tada mu je, kako kaže, poručio “da nije važno ko daje koševe” i da idu na pobedu, svi zajedno.

Embid nije bio te sreće, da svoju povredu može da sakrije.

Proveo je zbog problema sa kolenom čitavu drugu četvrtinu u svlačionici, ali to nije previše omelo njegove saigrače koji su baš u toj deonici imali i najveću prednost na meču – 18 razlike, 60:42.

A onda se Embid vratio na parket i u drugom poluvremenu šutirao 0/12 iz igre. Usledio je preokret.

Na kraju meča, na semaforu 103:100 za Atlantu i izjednačenje u seriji.

“Volim način na koji se ova ekipa bori”, rekao je Tre Jang po završetku meča.

Zaista, nije lako vratiti se posle 18 poena minusa zaostatka protiv lidera konferencije, ali su Hoksi uspeli da mic po mic smanjuju razliku, da bi u poslednjim minutima napravili potpuni preokret.

Njega je doneo Bogdan Bogdanović, trojkom za 83:82. Bogdanović je utakmicu završio sa 22 poena i 5 skokova, uz nekoliko važnih poteza koji su, zajedno sa Kolinsovom rolom (nekoliko važnih poena u poslednjim minutima) i Jangovim poenima za pobedu (prvo foluter, pa bacanja, završio utakmicu sa 25 poena i 18 asistencija), doneli pobedu Hoksima.

Sledeća utakmica igra se u Filadelfiji, a Embidovo zdravstveno stanje bi moglo da odredi sudbinu ove plej-of serije.