(VIDEO) Hirurg se uključio na suđenje preko Zuma dok je operisao pacijenta: “Da, imam intervenciju ali sam slobodan da pratim…”

0
DAVID HERRAEZ / Alamy / Alamy / Profimedia

Suđenje estetskom kirurgu iz Kalifornije odloženo je nakon što se proteklog četvrtka pojavio na saslušanju pred sudom u Sakramentu putem Zum aplikacije dok je istovremeno izvodio hirurušku intervenciju nad pacijentom, prenosi CNN.

Naime, dr Skot Grin javio se na saslušanje u vezi sa saobraćajnim prekršajem koji je počinio noseći krvave rukavice, masku i hiruršku kapu.

“Jeste li u mogućnosti da prisustvujete suđenju? Deluje kao da ste u hirurškoj sali”, upitao je sudija Geri Link hirurga.

“Da, u mogućnosti sam. Operišem upravo, ali sam slobodan da prisustvujem suđenju. Krenite…”, kratko je odgovorio hirurg dok se u pozadini čulo zveckanje medicinske opreme, a mogli su se videti i drugi članovi medicinskog tima.

Grin je, potom, objasnio kako je pored njega u sali još jedan hirurg koji je spreman da asistira, odnosno, da ga zameni dok traje saslušanje.

Ipak, sudija je nakon Grinove potvrdio da je usred operacije odlučio da to nije dobra ideja.

“Ne osećam se prijatno zbog dobrobiti pacijenta, proveriću da li mogu odložiti suđenje”, rekao je sudija i ubrzo zakazao novo ročište za 4. mart.

Nakon objavljenog incidenta oglasila se i medicinska komisija koja je pokrenula istragu o ovom slučaju.

“Očekujemo od lekara da slede medicinske standarde kad se radi o pacijentima”, saopštila je medicinska komisija.