Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili dve osobe osumnjičene da su učestvovale u događaju koji se desio u noći između 27. i 28. avgusta na auto-putu „Miloš Veliki“, kada je grupa ljudi zaprečila auto-put, nanela lakše povrede vozačima i oštetila više automobila.

Rebić je precizirao da je policija prilikom pretresa stana uhapšenih pronašla baklje, palice i druge predmete, za koje se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja ovog krivičnog dela nasilničkog ponašanja.

Direktor policije je dodao i da je za jednim brojem osoba, koje su takođe identifikovane, raspisana potraga i Ministarstvo unutrašnjih poslova za njima intenzivno traga.

Prema njegovim rečima, policija je odmah nakon događaja preduzela niz mera i aktivnosti u cilju pronalaska i identifikacije počinilaca tog, kako je naglasio, vandalskog akta.

Operativnim radom, kako je naveo direktor, policija je ubrzo došla do saznanja o mogućim počiniocima ovog krivičnog dela.

„Očekujem da će aktivnim radom policije vrlo brzo biti pronađene sve osobe koje su izvršile ovo krivično delo i da će one biti privedene pravdi i adekvatno sankcionisane“, rekao je Rebić.

Na Tviteru se sinoć pojavio uznemirujući snimak.

Jedan od korisnika te društvene mreže na svom je nalogu objavio video koji prikazuje grupu huligana kako sa bakljama i motkama napadaju automobile koji tuda prolaze.

Na snimku se čuju povici, vidi se grupa mladića kako trči, ali i uznemireni vozači koji pokušavaju da izbegnu napad i uz škripu kočnica i nekoliko udaraca po automobilima beže.

U opisu snimka piše samo „Miloš Veliki“, uz aluziju da se sve to dogodilo na novootvorenom auto-putu.

https://twitter.com/LuckyTopalovic/status/1166790059485540358

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da moraju da budu uhapšeni napadači koji su u noći između utorka i srede izleteli na auto-put „Miloš Veliki“ i palicama lupali vozila koja su uspeli da zaustave, povredivši pritom troje ljudi.

„Svi će biti pohapšeni. Kako to može da se spreči? Pa, svi će biti pohapšeni“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

„Svi koji su tamo tukli ljude, sa palicama izlazili na auto-put, ta banda će da bude pohapšena“, dodao je predsednik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.