(VIDEO) Gangsteri obučeni kao advokati likvidirali šefa mafije u sudnici u Nju Delhiju

0
Screenshot Twitter video

Mafijaški šef Jitender Gogi, ubijen je tokom saslušanju u sudnici u Delhiju, u Indiji. Napadači obučeni u advokate otvorili su vatru i ubili Gogija pre nego što ih je policija ubila.

Jedan od najpoznatijih indijskih gangstera Jitender Gogi u zatvoru je od 2020. godine, a doveden je na saslušanje u sudnicu u severnom delu Delhija kako bi se suočio sa optužbama za ubistvo i iznudu.

Nakon što je stigao, pripadnici suparničke bande Tilu, ušli su u sudnicu obučeni u advokatske ogrtače i otvorili vatru. Policija je uzvratila u ubila dva napadača.

U unakrsnoj vatri povređen je jedan advokat.

Кongresmen Gaurav Pandi je na Tviteru objavio snimak nastao izvan sudnice koji se brzo proširio društvenim mrežama, a na njemu se čuje pucnjava i se vidi se policajac sa oružjem.

Jitender Gogi (30) je vodio zloglasnu bandu, koja je umešana u nekoliko slučajeva, uključujući ubistvo, otmicu, iznudu i otimanje zemlje.

Indijski mediji pišu da su Gogijeva i Tillu banda u ratu godinama te da je rezultat tog sukoba na desetine mrtvih.

Incident je izazvao ozbiljnu zabrinutost zbog sigurnosnih mera usudovima u Delhiju, a mnogi se pitaju kako su muškarci uspeli da uđu u sudnicu noseći oružje.