Džulijan Asanž, osnivač „Vikiliksa“, postao je otac dvoje dece dok je godinama bio zatvoren u ambasadi Ekvadora u Londonu, prenosi BBC. On se verio sa svojom advokaticom Stelom Moris koja mu je rodila dva sina Gabrijela i Maksa.

U video koji je objavljen i koji je šerovao Vikiliks povodom godišnice hapšenja, Stela Moris kaže da su se ona i Asanž upoznali 2011. kada je postala član njegovog pravnog tima.

„Bila sam u ambasadi svaki dan i Džulijan mi je postao prijatelj. Tokom godina je od osobe sa kojom sam se rado viđala postao osoba koju sam želela da viđam najviše na svetu“, rekla je ona za Dejli mejl.

Moris ga opisuje kao „velikodušnog i nežnog ljubavnog partnera“.

„Pitao me je da se udam za njega 2017. godine“, rekla je ona.

Zajedno su izabrali i prsten preko interneta.

„Nadali smo se čak da ćemo naći način da se venčamo u ambasadi“, rekla je ona.

U strahu da američke obaveštajne agencije nadgledaju Asanža, ona je skrivala trudnoću, pa je nosila široku odeću.

Zatim, kada se Gabrijel rodio, njega je Asanžu dovodila tako što je dolazila sa prijateljem koji je bebu predstavljao kao svoju. Uprkos tome, ona je uverena da je CIA pokušala da ukrade Gabrijelov DNK iz njegove pelene nakon što je posumnjala da je Asanž otac.

Smatra se da Asanž ima najmanje četvoro dece sa različitim ženama širom sveta, uključujući i otuđenog sina Danijela, koji je u kasnim 20-ima i koji navodno živi u Melburnu.

https://twitter.com/MrsC_Assange/status/1249104351479476224?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1249104351479476224&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2FX05DEvSX-%2F

Sve do prošle godine Džulijan Asanž (48) je boravio u ambasadi gde je dobio azil 2012. godine i gde se sklonio u strahu od toga da će ga britanska vlada izručiti SAD, koja ga traži zbog niza optužnica ili Švedskoj gde je bio optužen za seksualno zlostavljanje.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-430-od-9-do-15-aprila/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.