(VIDEO) “Došlo je vreme da dobijemo premijera Albanca”: Na tvrđavi u Skoplju sporna reklama najveće albanske partije u Severnoj Makedoniji…

0

Svetleću reklamu “Zašto da ne?” ispisanu na albanskom jeziku postavila je u subotu najveća albanska partija DUI na tvrdjavi “Kale” u Skoplju, promovišući incijativu za prvog premijera Albanca u Severnoj Makedoniji.

Fotografiju i video sa svetlećom reklamom objavio je na svom fejsbuk profilu visoki funcioner DUI i poslanik u parlamentu Severne Makedonije Artan Grubi (facebook.com/GrubiArtan).

Reklama je vidljiva sa više lokacija u Skoplju ali, prema portalu 360 stepeni, nije poznato da li DUI ima dozvolu za njeno postavljanje.

Predizbornu inicijativu lidera DUI Alija Ahmetija za prvog premijera Albanca svakodnevno promiviše neko od partijskih funcionera, a u subotu je to uradio aktuelni ministar obrazovanja Arber Ademi koji je rekao da će to biti uslov njegove stranke za formiranje koalicione vlade.

Ideju Ahmetija, nakon njenog lansiranja početkom sedmice, prvi je odbacio Zoran Zaev, lider vladajuće SDSM sa kojim je DUI sada partner u Vladi Severne Makedonije, a naišla je i na negativne reakcije drugih partija Albanaca, koje je smatraju “marketinškim trikom”.

(Beta)