(VIDEO) Dončić pogodio sa svoje polovine, tim Amerike ubedljiv protiv tima Sveta, zagrevanje je počelo: Prvi čin Ol star vikenda u Čikagu

0

Ekipa sastavljena od igrača rođenih u Sjedinjenim Državama ubedljivo je pobedila selekciju Sveta rezultatom 151:131 u meču Zvezda u usponu kojim je počeo NBA Ol-star vikend u Čikagu.

Američki ruki i sofomor igrači (u drugoj sezoni) odlično su odigrali drugo poluvreme koje su dobili ubedljivo – 80:50 i tako nadoknadili 10 poena minusa sa poluvremena (81:71). U utakmici u kojoj rezultat nije bio u prvom planu košarkaši oba tima su se pre svega trudili da zabave publiku u Junajted Centru.

Za najkorisnijeg igrača Rising Stars utakmice proglašen je igrač Šarlota Majls Bridžs koji je meč završio sa 20 poena (8/12 iz igre, 3/7 za tri, 1/2 slobodna bacanja), po 5 skokova i asistencija i 3 ukradene lopte za 20 minuta.

Luka Dončić zaustavio se na 16 poena (6/11 iz igre, 4/9 za tri), uključujući i trojku sa svoje polovine u poslednjoj sekundi prvog poluvremena. “Rekao sam mu da šutne odatle”, priznaje Traje Jang. “Rekao mi je – važi i opalio. Neverovatno”, rekao je Dončić i lagano pogodio.

U nedelju ujutro po našem vremenu su takmičenja u brzom šutiranju trojki, zakucavanju, veštinama, a Ol star duel na programu je u ponedeljak u 2 časa.