(VIDEO) Tramp se podsmevao tinejdžerki zbog emotivnog govora, a istovremeno poželeo Nobelovu nagradu za mir

1
Foto: Tanjug-AP, Tanjug-AP

U trenutku kada se nada da će zavredeti Nobelovu nagradu za mir, Donald Tramp se izgleda podsmeva šesnaestogodišnjakinji Greti Tanderg, aktivistkinji u borbi protiv klimatskih promena, kada je napisao da ona izgleda “vrlo srećno” u video snimku sa samita UN na kom je bila vidno uznemirena.

Tramp je objavio snimak njenog emotivnog nastupa sa sarkastičnim komentarom kako mu se čini da je ona “vrlo srećna” i da “iščekuje svetlu budućnost”, preneo je Gardijan.

“Izgledao kao vrlo srećna mlada devojka koja se raduje svetloj i divnoj budućnosti. Tako je lepo to videti!”, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je na Tviteru objavio video na kom je Greta Tanberg vidno uznemirena, a koji je nastao dok je ona držala govor pred liderima na samitu Ujedinjenih nacija i poručila im da su izdali mlade ljude zbog inertnosti koje su pokazali tokom klimatske krize.

U govoru koji je održala juče, šesnaestogodišnja švedska aktivistkinja u borbi protiv klimatskih promena, rekla je: “Mladi ljudi počinju da razumeju vašu izdaju. Ukrali ste moje snove i moje detinjstvo praznim rečima. Oči svih budućih generacija uprte su u vas. A ako odlučite da nas izneverite, kažem vam da vam nikada nećemo oprostiti. Nećemo vam dozvoliti da pobegnete od ovoga. Upravo ovde, upravo ovde, podvlačimo crtu”, rekla je ona.

1 KOMENTAR

  1. eko-fašisti nemaju granice, ni ljudskosti – i decu koriste za svoje ciljeve, nametanje globalnog mehanizma kontrole trošenja energenata!

Comments are closed.