(VIDEO) Dobio je podršku iz celog sveta, a dan ranije je hteo da se “ubode u srce”: Kako je dvetogodišnji dečak, žrtva vršnjačkog nasilja, postao heroj

1

Zbog stalnog vršnjačkog nasilja kojem je bio izložen u školi, dečak Kvadin Bejls iz Australije postao je junak nakon što su na njegov slučaj reagovale poznate svetske zvezde i pružile mu podršku.

Kvadin je trpeo stalno iživaljavanje dece u školi zbog patuljastog rasta, toliko da je želeo da se ubije. Nakon što je priča ovog devetogodišnjaka dospela u medije, reagovali su mnogi – od glumca Hjua Džekmana do ragbi selekcije.

Dečakova očajna majka u potresnom video snimku priznala da je bespomoćna i da se boji da će on naškoditi sebi. “Želim da se ubodem u srce. Neka me neko ubije”, zaplakao je dečak na objavljenom snimku. “Htela bih da svi znaju kako zlostavljanje utiče na nas. Evo dokle je to dovelo. A onda se svi pitaju zašto ima samoubistava među decom”, govori majka i plače, prenosi CNN.

Posle samo nekoliko sati, oglasio se Hju Džekman.

“Bez obrzira na sve, u meni imaš prijatelja! Kvadine, ti si mnogo jači nego što misliš! Molim vas, budite dobri jedni prema drugima. Zlostavljanje nije u redu. Tačka”.

Usledilo je na stotine hiljada sličnih poruka. Ragbi klub “Indigeneous” ga je pozvao da im se priključi, pa je izašao s njima na teren uoči ligaške utakmice. On je držao kapitena za ruku, i išetao na teren s osmehom.

“Jako je uzbuđen. Već se priprema. Mora da pronađe svoje patike za ragbi i da se potrudi da bude zdrav i snažan za tako veliku čast”, ispričala je njegova mama dan ranije na konferenciji za novinare. Dodala je i da je njen sin oduvek hteo da postane igrač ragbija, ali da je svestan da to nije moguće. Njegova mama je takođe rekla da se “najgori dan u njegovom životu pretvorio u najbolji dan njegovog života”, nakon što je pružio podršku ljudi iz celog sveta.

1 KOMENTAR

  1. Duso Malena, zelim ti mnogo snage, da prebridis surovo ljudsko ponasanje , kroz svoje djetinjstvo,a I daljnje odrastanje. Imas mnogo prijatelja diljem svijeta sada, bit ce to lakse.
    Ziv I zdrav bio !!

Comments are closed.