Video dana: Kad ti je Palja komšija, ili – priča o prijateljstvu, solidarnosti, zajedništvu

0

Reprezentativci Srbije, predvođeni selektorom Aleksandrom Đorđevićem, pre nekoliko meseci priredili su iznenađenje legendi naše košarke Žarku Paspalju. Posetili su ga u dvorištu na Vračaru gde je sredio teren i pretvorio ga u pravu košarkašku i sportsku oazu za svu decu iz komšiluka. Košarkaški savez Srbije danas je na svom zvaničnom YouTube kanalu premijerno objavio kratak film o tom događaju.

“Komšija Paspalj”, naziv je kratkog filma koji je Košarkaški savez Srbije objavio nekoliko dana pred početak Mundobasketa u Kini.

Kako je navedeno, nastao je spontano, kao izraz poštovanja i ljubavi prema Žarku Paspalju, dugogodišnjem reprezentativcu Jugoslavije, koji je jedan kutak usred beogradske urbane vreve, praktično bez ičije pomoći, pretvorio u prijatnije mesto za život i provođenje slobodnog vremena.

Na košu koji je za to dvorište darovao KSS, prema Paspaljevim rečima retko kada se nešto dešava, jer u tom bloku živi “petoro-šestoro male đece”, a nekadašnji tinejdžeri su odrasli i postali preokupirani drugim stvarima.

Lepo je kad ti je Palja komšija.