(VIDEO) “Bruklin je eksploatisao sve Jokićeve defanzivne mane i opet ih je Džoker zamalo pobedio”: Srpski centar najavio povratak u formu, dabl-dabl sa 24 poena nedovoljan za pobedu

0

Košarkaši Denvera poraženi su na drugom vezanom gostovanju, ovoga puta na terenu Bruklin Netsa, rezultatom 105:102. Neizvestan meč uveden je u neizvesnu završnicu, a obe ekipe su imale priliku da reše pitanje pobednika ranije.

Ključni poeni postignuti su 26 sekundi pre kraja, kada je Dinvidi pogodio ko zna koji prodor na meču i upisao 24. poen. Pre toga je nekoliko akcija vodio mali rat sa Nikolom Jokićem, a publika je uživala u neizvesnoj završnici, poen za poenom.

Upravo su Spenser i Nikola često bili u situacijama da rešavaju i to su radili veoma dobro – ubacili su po 24 poena.

Reprezentativac Srbije je tom košgeterskom učinku dodao 11 skokova i 6 asistencija. Iz igre je šutirao 10 od 21.

Denver stifs ocenjuje da su tri najvažnija faktora za ovakav rezultat loša unutrašnja odbrana Denvera, dobra igra Nikole Jokića, kvalitetna rola Granta sa klupe.

“Lak ulaz za lakim ulazom. Sačuvali smo šut za tri ali nismo obruč. Pogađali smo za tri (Dežeremi Grant) ali nismo sačuvali obruč. Jokić je igrao dobro, ali nismo sačuvali obruč”, objasnio je Meloun.

I najvažniji poeni na meču postignuti su sa obruča.

Ipak, činjenica da je Jokić ponovo odigrao dobar meč, može da raduje Nagetse. Kvalitet forme najboljeg centra na svetu, nepgorešiv je faktor kvaliteta igre čitavog tima. Samo, izgleda da se od početka sezone stvari ne uklapaju baš najbolje – kada Jokić igra dobro, ostatak tima je pasivan, kada je timska igra na nivou, srpski centar igra nešto slabije.