(VIDEO) Bogdanović ubacio 48 poena protiv Jokića (ali ne taj Bogdanović): Pirova pobeda srpskog centra protiv Gobera, “Juta je najbolja na Zapadu”

0

Malo je nedostajalo da glavna fora posle prethodne NBA noći opet bude neka od šala Šekila O’Nila na račun Rudija Gobera i njegove plate.

Nikola Jokić ga je opet propisno namučio i ostao na jedan skok od tripl-dabla.

Nije taj skok presudan da njihov duel ne bude glavna tema, nije ni to što je konačan rezultat meča bio 127:120 za Jutu, nego činjenica da je Bojan Bogdanović ubacio 48 poena.

Hrvatski košarkaš odigrao je jednu od najboljih utakmica u NBA karijeri, iz igre šutirao čak 16 od 23 i Denver, sve rovitiji i sa sve kraćom rotacijom zbog povreda, nije uspeo da mu se suprotstavi.

Nije vredelo ni Jokićevih 24 poena, 13 asistencija i 9 skokova, ni 31 poen Majkla Portera Džuniora.

Navijači su pred kraj meča skandirali Bogdanoviću.

“Osećam se bolje”, rekao je Bogdanović, govoreći o povredi zbog koje je prošle godine završio sezonu. “Sve lakše igram, sve bolje šutiram i mislim da sam u pravu vreme došao u pravu formu pred plej-of”.

Denver je bio blizu da dođe do preokreta, u jednom trenutku smanjio prednost Džeza na 121:118, ali više od toga nisu mogli, nakon samo 47 postignutih poena u drugom poluvremenu.

Jokić tvrde da je tome mnogo doprinela i Juta.

“Oni su jako dobro vođen i treniran tim, odlično šutiraju, odlično se zabavljaju, igraju dobru odbranu i požrtvovani su. Zato su najbolji na Zapadu”, zaključio je Jokić.