(VIDEO) Bogdanović i Atlanta izbacili Nikse: Prihvatili su njihov način i tako ih pobedili četiri puta

0

Serija je počela uz pun Medison Skver Garden i vređanje Trea Janga, a završila se njegovim poklonom istoj toj publici. Atlanta Hoksi uspeli su da okončaju prvu rundu plej-ofa protiv Njujork Niksa rezultatom 4:1, u gostujućoj dvorani.

Ništa slađe nije moglo da se dogodi ekipi Nejta Mekmilana.

Pre prvog duela sa Niksima svi smo podsećali na to koliko su “opasni momci” igrači koje sa klupe vodi Tom Tibodo, ali je Atlanta uspela da odgovori upravo u tom segmentu – bili su opasniji.

Posledica toga, što su se nametnuli, spremni da se “pobiju”, jeste pobeda Hoksa u poslednjoj utakmici serije rezultatom 103:89.

Tre Jang je ubacio 36 poena za kraj i nasmejao se u lice onima koji su ga vređali, pokazavši da u sebi ima dovoljno pobedničkog mentaliteta za čitav tim Niksa zajedno.

Tokom čitave serije njegova desna ruka bio je Bogdan Bogdanović.

Srpski košarkaš najlošiju utakmicu je odigrao upravo prethodne večeri, ubacio je 9 poena, uz 7 skokova i 5 asistencija.

Seriju je završio sa prosekom od 14,4 poena, 6,6 skokova, 3,8 asistencija i 1,4 ukradenom loptom. I to sve uz prosečan procenat šuta od nešto više od 40 odsto. Zamislite da je pogađao.

Sa druge strane, najbolji igrač Niksa i čovek koji je najviše napredovao u čitavoj ligi, Džulijus Rendl, nestao je sa terena u plej-ofu.

On je, kao najveći potrošač lopti u timu, u proseku beležio 18 poena, 11,6 skokova i 4 asistencije, što zvuči dobro, dok se u obzir ne uzmu procenti šuta i to mimo proseka, već kao apsolutne vrednosti.

Rendl je ubacio 28 šuteva iz igre iz 94 pokušaja.

Ko želi da analizira kako su Hoksi tako lako “izudaralai” Nikse, odgovor bi mogao da pronađe među ovim brojevima.