U egzibicionom, humanitarnom meču u “Stejpls centru” u Los Anđelesu 54-godišnji Tajson (odnos pobeda i poraza: 50-6, 44 nokauta) i 51-godišnji Roj Džons Junior (66-9, 47 nokauta), još jedan veliki šampion koji je odlučio da opet navuče rukavice, odradili su osam rundi od dve umesto tri standardne minute.

Na kraju je bilo nerešeno – jedan sudija bodovao nerešeno 76:76, drugi 80:76 za Džonsa, a treći 79:73 za Tajsona – a „Gvozdeni Majk“ odmah je zatražio revanš.

Na kraju svake runde Tajson je delovao razočarano i nije želeo da ide u svoj ugao. I u poslednjoj rundi je dao sve od sebe, pokazao je više želje od Džonsa, ali obojica su jedva disali u ringu.

Kako prenosi Mozzart Sport, Tajson je bio aktivniji u prvoj rundi, zadao je par dobrih udaraca, udarali su inače i jedan i drugi iz sve snage, nije bilo štednje. Kako se meč razvijao gledali smo i udarce Roja Džonsa iz njegovog vrlo zanimljivog načina borbe. Pogodio je nekoliko direkta.

„Obojica su suštinski pokazivali ono što ih je krasilo kada su bili najjači, Majk je udarao, Džons pravio one svoje čarlame, pokrete, eskivaže i nekonvencionalne udarce“, piše Mozzart Sport.

„Mogao sam da budem bolji u svemu što sam radio. Uz Božju volju, popraviću se za narednu egzibiciju“, rekao je Tajson. a prenosi Sport Klub.

Duel je bio humanitarnog karaktera.

„Ovo je bolje od borbe za šampionsku titulu. Sada smo humanitarci. Možemo da uradimo nešto dobro za svet. Moraćemo da ponovimo“.

Tajson je istakao da se pomalo i plaši ponovnog povratka u ring.

„Plašim se da bih mogao da se povredim. Niko ne brine o meni, a nisam se borio 15 godina. Ja nisam gigant u ovom momentu, ja sam početnik“.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.