“Videli su pištolj, pa su se dogovorili da ga nisu videli. Nisu znali da je BIA već ugradila prislušne uređaje”: Vučić o uhapšenim policajcima

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom obraćanja iz Predsedništva Srbije govorio i o policajcima uhapšenim zbog propusta u istrazi prilikom pretrea jednog objekta nedavno uhapšenog Veljka Belivuka. Vučić je, kako prenosi Blic, rekao da su dva policajca privedna jer su poslati na pretres objekta, a da pritom “nisu znali da je BIA već ugradila prislušne uređaje da prati aktivnost kriminalaca”.

“Oni su ušli da pretresu stan i čuje se da konstatuju da vide pištolj, a onda se dogovore da nisu videli pištolj. Zato su policajci uhapšeni. Onda se zapitate ko ih je doveo, ko ih je štitio, i ko je stajao iza njih”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će se nastaviti borba države protiv mafije.

“Naša odlučnost da pobedimo mafiju je toliko velika da ne postoji laž kojom će da nas pobede.Pogledajte način nakoji se brane svi oni – svi ćute”, rekao je on i dodao da je bilo mnogo laži i podrške mafiji prethodnih godina.

“Da li je moguće da policajac sedne u automobil od 300.000-400.000 evra? Od plate policajca to ne može da ima. Da nije platio neki Bajrami, jedan od najbližih saradnika Keljmendijevih?!”, rekao je Vučić.

On je na pitanje kako su te grupe nastale rekao da su u pitanju dve mafijaške grupe nastale u Crnoj Gori, ali je Srbija takođe bila tržište droge.

“Stvorene su dve grupe, obe uvezene iz Crne Gore, ali Srbija je bila tržište za drogu, navijačke grupe su iskorišćene kao i skladišta na stadionima. Reč je o uvezenoj mafiji i ubicama koja je ovde stvorila vojsku, bez komandanta, armiju kojoj sada stajemo na rep”, rekao je Vučić.

Vučić nije isključio mogućnost da su pojedini visoki funkcioneri policije pomagali i učestvovali u borbi između dve mafijaške grupe.

1 KOMENTAR

  1. Ово је комичније од стрипова о Мирку и Славку, типа: “Мирко пази метак, хвла Славко”. А потом, све док није настала “одлучност” да се победи мафија, Вељко је марљиво радио, наравно “за добро Србије” и био његово обезбеђење, између осталог и на инаугурацији, а бавио се и другим “прљавим” пословима, типа паљења бакљи по крововима, организацијом урлања наручених парола, итд. И да, кад се већ питаш: ““Da li je moguće da policajac sedne u automobil od 300.000-400.000 evra? Od plate policajca to ne može da ima.”, ваљда се претходно питаш: да ли је могуће да бивши директор јавног предузећа може да купи авио-компанију ? Или он то од плате може даима ? Јес’ да кум није дугме, ал’ што је много, много је. А да, био је одувек богат, ма да, био бих и ја тако богат да ми државна фирма (тада грађевински гигант) тати пребаци сав новац на приватни рачун у иностранству, и тако неколико година. Знам, биле су санкције, тешко било неко време, а ето неки људи баш постадоше богати. А зашто, да ли се и то питаш ? Па зато јер инспекције и институције државе нису радиле свој посао (наравно, само у појединим случајевима, и то најчешће када су били повезани са политичарима). И питам се још, а са којом је то странком и са ким у тој странци је тата тада био повезан ? Ма таман посла да си то ти и Вадикали, то никако. Ето, између осталог, и тако се постаје богат у Србији, а што је теби сасвим нормално. О каријети у “ЕМС”-у, и осталим “прикљученијима” теми, неком другом приликом.

Comments are closed.