Vezani lancima, seksualno zlostavljani i tučeni do smrti u islamskoj školi: Oslobođeno 70 muškaraca iz još jedne “kuće za mučenje” u Nigeriji

1
Foto Profimedia

Policija Nigerije spasila je 70 muškaraca i dečaka iz navodno islamske škole u kojoj su bili zatvoreni i podvrgnuti “nečovecnim i ponižavajućim postupcima”.

Pre manje od mesec dana na severozapadu Nigerije oko 300 muškaraca i dečaka je oslobođeno iz jedne Islamske škole, gde su navodno mučeni i seksualno zlostavljani, prenosi Rojters.

“U sklopu istrage 67 muških osoba starosti od 7 do 40 godina pronađeno je u školi i bili su vezani lancima. Otkriveno je da su žrtve podvrgavane nehumanim i ponižavajućim postupcima”, navela je nigerijska policija.

Jedna od žrtava rekao je da su oni seksualno iskorišćavani, a pojedini od njih i tučeni do smrti tokom dve godine koliko su se nalazili u školi.

Policija je uhapsila 78-godišnjeg muškarca.

Islamske škole, poznate kao Almadžiris, uobičajene su u Nigeriji pretežno naseljenoj muslimanima, a prema podacima jedne NVO oko 10 miliona dece ih pohađa.

Nigerijski predsednik Buhari izjavio je u junu ove godine da vlada planira da zabrani te škole, ali do danas to nije učinjeno.

1 KOMENTAR

  1. Овај образовни профил би требало увести и у Србији. Биће им сутра лакше код “послодаваца”.

Comments are closed.