Vetar oborio gumeni dvorac: Poginulo petoro dece, troje teško povređeno…

0
(Beta/Grant Wells/AAP Image via AP)

Peto dete je poginulo, a troje je teško povređeno nakon što su pali sa oko deset metera visine, sa gumenog zamka za skakanje, koji je usled jakog vetra odignut od površine zemlje, na severozapadu Tasmanije, u Australiji, prenosi Gardijan.

Policija je potvrdila da su poginule dve devojčice i dva dečaka, petog i šestog razreda. Nesrećan slučaj se dogodio u osnovnoj školi Hilkrest, u Devonportu. Policija je kasnije saopštila da je peto dete preminulo u bolnici.

Policijski komesar Daren Hajn rekao je da su policajci pozvani u školu nakon što je nalet vetra podigao gumeni zamak u vazduh.

„Na dan kada je trebalo da ova deca proslavljaju poslednji dan osnovne škole, mi svi tugujemo zbog njihovog gubitka“, rekao je Hajn.

Još uvek nije jasno koliko se dece igralo na dvorcu za skakanje u trenutku kada je oduvan u vazduh. Četvoro dece je u bolnici, a troje u kritičnom stanju.

Za prevoz dece korišćeno je nekoliko spasilačkih helikoptera, a na lice mesta izašle su policijske jedinice i više ekipa Hitne pomoći.

Ljudima je savetovano da izbegavaju to područje.