Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beograd u narednom periodu uvesti rečni prevoz kao deo javnog prevoza, i da će za ovaj prevoz važiti pretplatne karte za javni prevoz.

Vesić je za zvanični gradski sajt rekao da Beograd „ima skoro 200 kilometara rečnih obala i da nema grada u Evropi sa takvim pristupom vodi, a da nema razvijen rečni prevoz putnika“.

Vesić je rekao da je respisan tender za izradu studije opravdanosti rečnog javnog prevoza u Beogradu, i da je rok za izbor stručnjaka koji će da rade studiju 12. februar, kao i da je studija potrebna kako bi gradska vlast znala šta će tražiti od budućeg partnera u ovom poslu, gde će biti stanice budućeg rečnog javnog prevoza, odnosno kojom frekvencijom će saobraćati brodovi.

„Ulaganja u rečni prevoz mnogo su manja od ulaganja u puteve. Ovakav prevoz bio bi brži i efikasniji u situaciji kada su u Beogradu sve veće saobraćajne gužve zbog skoro 740.000 vozila. Od tog broja vozila, skoro 540.000 su automobili, što je 90.000 više nego pre šest godina. Rečni prevoz je brži, efikasniji i ekološki isplativiji“, kazao je Vesić.

Vesić je rekao da veruje da Beograd ima uslove za razvoj rečnog prevoza putnika „od Obrenovca do Zemuna i Grocke“.

On je rekao da „će studija opravdanosti biti osnov za raspisivanje tendera za javno-privatno partnerstvo u kome će Grad tražiti partnera za obavljanje rečnog prevoza“.

Komentara

  1. Bobby
    17. јануар 2020. 08:01

    "...u Beogradu sve veće saobraćajne gužve zbog skoro 740.000 vozila. Od tog broja vozila, skoro 540.000 su automobili, što je 90.000 više nego pre šest godina." Свих тих шест, или већ колико, година ви наплаћујете приликом регистрације накнаду за коришћење јавних путева и нисте у стању инфраструктурно да решите тај проблем ! А шта сте очекивали, да се број возила не повећава, или не баш толико ? Или још боље, да вам се плаћа регистрација, а да се иста не користе ?! Само овај податак је довољан да покаже колико сте неспособна и неодговорна градска власт.

  2. Dragos
    17. јануар 2020. 20:18

    Osvojio sam kopno, osvojio vazduh, sada cu da osvojim vodu a potom..........VATRA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.