Vesić: “Školska godina da započne kako je bilo pre korone, usprotiviću se restrikcijama”

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Ne vidim nijedan razlog da školska godina ne započne normalno s đacima u klupama, kako je bilo pre korone, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Beoinfo.

On je ocenio da Кrizni štab treba da donese takvu odluku što pre kako bi se pripremile i škole, odnosno roditelji i učenici, a da će se on usprotiviti i drugim restrikcijama.

Vesić tvrdi da za takav stav „ima mnogo argumenata“ i navodi da su deca već izgubila godinu i po dana normalne nastave, da su iz epidemiološkog ugla deca sigurnija u školi nego kod kuće, kao i da bi još jedna godina bez nastave u školi ostavila teške posledice na socijalizaciju dece koja im je u tom uzrastu i te kako
potrebna.

Dodao je da se nada da će ovakva odluka biti doneta brzo i da će stav Beograda biti isti i kada su u pitanju druge restrikcije koje se najavljuju.

„Biću protiv bilo kakvih restrikcija, jer one ne daju rezultate i samo su alibi odluke. Restrikcije su bile nužne kada se korona pojavila, jer nije bilo leka i trebalo je zaustaviti širenje virusa a pritom dati šansu lekarima da upoznaju virus i naučnicima da pronađu lek. Sada kada lek imamo, odnosno vakcinu, i kada je bar u Srbiji dostupna svima, svako ko ne uzme lek čini to na svoju odgovornost“, ocenio je Vesić, a prenosi N1.

Poručio je da ne može većina ljudi da bude talac manjine.

2 KOMENTARA

  1. Koga briga sta Vesic misli pogotovo za pocetak skole,…. mislim ne kapiram sta se on trpa za skolu i pocetak nastave…. zar o tome ne brine ministarstvo obrazovanja

Comments are closed.