Vesić: “Roditelji mogu da konkurišu za povraćaj novca za četiri udžbenika”

0
Printescreen/YouTube/Insajder Video

Grad Beograd doneo je odluku da roditelji mogu da dobiju novac nazad za neke od kupljenih udžbenika za predstojeću školsku godinu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

“Roditelji mogu da konkurišu od 20. avgusta do 30. septembra za refundaciju sredstva za četiri udžbenika za đake prvog i drugog razreda – srpski jezik, matematika, svet oko nas i izabrani strani jezik”, rekao je Vesić, a prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, svi roditelji čija deca idu u javne škole mogu da se jave na konkurs Fondacije za mlade talente Grada Beograda, koji je objavljen u sredu.

„Cena tih udžbenika zavisi od izdavača, a izdavače biraju same škole. Svi roditelji će sa potvrdom da su deca upisana u prvi razred, sa napomenom od kog izdavača je škola uzela knjige, moći da konkurišu za sredstva od naše Fondacije“, rekao je Vesić.

Dodaje da će Grad Beograd uplatiti tačan iznos za sva četiri udžbenika na žiro račun i procenjuje da će svaki roditelj na račun dobiti oko 6.000 dinara.

„Procedura je jednostavna, moguće je i sve onlajn uraditi – sa skeniranom potvrdom od škole, skeniranom ličnom kartom, kopijom platne kartice, mi sami uzimamo izvod iz matične knjige rođenih deteta. Posle nekoliko dana dobijate novac na račun“, rekao je on.

Zamenik gradonačelnika kaže da na teritoriji Beograda ima oko 34 hiljada dece koja idu u prvi i drugi razred.