Vesić: Predložiću da se radno vreme ugostiteljima produži do 22 časa

0
Foto: Printscreen N1

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će na sledećoj sednici Kriznog štaba predložiti da ugostitelji rade do 22 sata, jer smatra da je za građane bolje da budu na mestima koje može da kontroliše Komunalna milicija nego na kućnim žurkama. 

On je na konferenciji povodom vakcinisanja privrednika iz regiona protiv koronavirusa dodao i da očekuje da će naredna sednica kriznog štaba biti u ponedeljak, a da smatra da je jedini put za izlazak iz zdravstvene krize masovna vakcinacija i poštovanje protivepidemioloških mera.

“Smatram da svi (ne samo ugostitelji) trebaju da rade, da je put striktno poštovanje mera i pooštravanje kazni, ali da je jedini način (za izlazak iz krize) vakcinacija. Restriktivne mere nisu dale rezultat ni u Fracuskoj, Nemačkoj, ni u Italiji. Da je to uspešno, u Nemačkoj bi bilo manje zaraženih, a oni već peti mesec ulaze u najstroži lokdaun”, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da COVID-19 nije izazvao samo zdravstvenu, već i ekonomska krizu, a da bez privredne aktivnosti neće biti novca za nabavku novih medicinskih sredstava.

Vesić je dodao i da vakcinacija privrednika iz susednih država neće uticati na proces imunizacije u Srbiji, jer se cepiva za tu namenu nabavljaju iz posebnog fonda Privredne komore Srbije.

“Kada budemo završili s vakcinacijom počećemo normalno da živimo. Koliko god da smo podeljeni u različitim državama, nama je sudbina ista. U Beogradu je danas vakcinisano preko 30 odsto punoletnog stanovništva, a nadam se da će do kraja dana biti revakcinisan svaki peti Beograđanin”, rekao je Vesić.

Takođe je najavio razgovore sa predstavnicima alternativne umetničke smene koji se ovih dana iseljavaju iz zgrade BIGZ-a, uz objašnjenje da će za njih morati da se oformi poseban prostor.

“Grad planira da otkupi zgradu Šećerane, gde bi se napravio prostor za kulturni sadržaj ove vrste”, rekao je on.