Vesić o sutrašnjoj sednici Kriznog štaba: Očekujem potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata

0
Foto: Printscreen N1

(Beta) –  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da očekuje da na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa bude doneta odluka o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata. 

Navodeći da će tokom dana broj upotrebljenih doza vakcine u Beogradu dostići 950.000 a da je revakcinisano oko 27,6 odsto punoletnih Beograđana, Vesić je rekao da veruje da su se stekli uslovi da medicinski deo Kriznog štaba prihvati zahtev gradske vlasti. 

“Do sada je vakcinisano skoro 40 odsto stanovnika Beograda, a u populaciji od 65 do 74 godine, od 1.000 Beograđana vakcinu su primila 692. Sa onima koji su preležali koronu, Beograd se sasvim sigurno približava kolektivnom imunitetu kao što je rekao i doktor (Predrag) Kon”, rekao je Vesić za televiziju Pink.  

Najavio je da će Skupština Beograda na sednici 29. aprila usvojiti odluku kojom će svi ugostitelji u gradskim prostorima biti oslobođeni plaćanja kirije za maj kao i da će biti oslobođeni plaćanja takse za bašte za jun i jul. 

“To radimo kako bismo pomogli ugostiteljima da zadrže zaposlene i da se što pre oporave jer tu radi 40.000 ljudi. Očekujemo i da Vlada Srbije usvoji protokole koje je predložio Gradski zavod za javno zdravlje u saradnji sa predstavnicima event industrije, kako organizovati svadbe, kongrese, festivale i da izađe sa planom kada će se šta otvoriti, kao što je to slučaj u Velikoj Britaniji”, rekao je Vesić.

Komentarišući kritike povodom postavljanja spomenika despotu Stefanu Lazareviću u centru Beograda, Vesić je rekao da iza njih stoji “lažna inteligencija koja autošovinistički misli da Beograd ne treba da slavi svoje vladare i da se seća svoje istorije”. 

“Mogu da razumem da se nekom ne sviđa spomenik, kao što ima onih kojima se ne sviđa Mona Liza, ali ne razumem da krijete informacije koje su istinite. Spomenik je koštao 18,3 miliona dinara, cena nikada nije bila tajna. Ružno je obračunavati se sa despotom takvim dezinformacijama”, ocenio je zamenik gradonačelnika Beograda.