Minsitar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici MUP-a evakuisali 9 osoba nakon sudara vozova koji se desio oko 18.30 časova u tunelu kod Pančevačkog mosta. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da se očekuje zvaničan izveštaj, ali je naveo da je u pitanju „ljudski faktor“, prenosi N1.

„Odmah po primljenoj dojavi da je došlo do sudara putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa 7 vozila s obzirom da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara. Vatrogasci-spasioci uspeli su da dođu do lica i evakuisali 9 povređenih i predali ih ekipama Hitne pomoći na dalje zbrinjavanje“, rekao je Dačić.

Ministar Goran Vesić naveo je da je 13 ljudi pregledano, a da je četvoro zadržano u Urgentnom centru.

„Beovoz prošao je kroz zaštitno svetlo koje je zabranjivalo prolaz. Uskoro će biti zvaničan izveštaj. Vatrogasci su brzo reagovali i svi su zbrinuti. Zahvaljujem se svim institucijama na brzoj reakciji. Saobraćaj je obustavljen. Normalizovaće se sutra u jutarnjim ili najkasnije poslepodnevnim časovima“, naveo je Vesić.

On je dodao da se trenutno procenjuje šteta i da jedino što može da potvrdi da je do sudara došlo zbog „ljudskog faktora“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.