Vesić: Nošenje maski kontrolisaće sanitarna inspekcija, a komunalna policija može da asistira..

2
Foto: Prorfimedia

Zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić izjavio je za RTS da će nošenje maski u javnom prevozu kontrolisati sanitarna inspekcija, a komunalna milicija može da joj asistira.

Za radno vreme ugostiteljskih objekata, koji ne smeju da rade posle 23 časa nadležna je komunalna milicija.

Poštovanje obaveze nošenja maski u zatvorenom prostoru kontroliše se na više nivoa – od vlasnika objekata do sanitarne inspekcije.

Od utorka je na teritoriji Beograda obavezno nošenje maski u javnom prevozu, kao i u svim zatvorenim prostorima. Juče je propisana i kazna za nepoštovanje te mere i iznosi 5.000 dinara.

U Beogradu je juče proglašena vanredna situacija.

2 KOMENTARA

  1. Нико грађанима Србије не може наредити да каче, везују, носе,… по телу било шта што нарушава њихов интегритет. То штити Устав. Ношење маска није ствар одлуке, уредбе, правилника, тога шта каже Горан Стефановић,… већ озбиљне медицинске студије, која мора бити урађења са сасвим одређеним резултатима, као таква одбрањена и публикована у релевантним међународним медицинским часописима. Тада ће се знати и каква је то маска у питању, можда је то и ова “крпица” што се продаје за стотинак динара, ко сме да је носи, а ко не, колико дуго, како то она штити од вируса (а не један проценат каже Стефановић, други Кон)… итд. и да се као таква, од тада, има сматрати признатим медицинским средством у ЗАШТИТИ ОД ВИРУСА ! И свакако као таква, ретистровати. До тада, са свом овом галамом око маски, грађани Србије само насилно учествују у медицнским и научним експериментима, без своје сагласности, што је и Уставом забрањено, а да за то ризик нико не преузима. Друго, грађани се не могу кажњавати зато што нешто не носе на свом телу, а то се неком хоће ! Ако је неко мислио да грађане кажњава, као могуће преносиоце, грађани се не могу кажњавати на основу претпостављене кривице, јер казнити је могуће само онога коме је присуство заразе доказано, а није у изолацији. Како медицински радник, или група њих, небитно да ли је окупљена у некакав “штаб”, или не, може да изда, рецимо меру, да се маске морају носити у фитнес клубовима и теретанама све време ! Да ли је неко од њих икада потрчао за лоптом ? Према томе, до тада, све је ствар слободног пристанка сваког појединачног грађанина ове земље. Приче о кажњавању су само средство притиска и покушај “утеривања у тор” оних, који и сами знају да су то обичне бесмислице.

  2. Komentariši:Nema od toga ništa.Ili možda žele da zaposle agitatore iz izborne kampanje,da im seboduže.A naše sugrašane ćokoladnog tena,niko ne može naterati da nose maske.Odmah će se ukljuciti zastitnici prava manjina,NVO,i nikom ništa

Comments are closed.