Vesić: “Metro počinje da se gradi u novembru i taj proces ne može da se zaustavi”

1
(BETAPHOTO/BEOINFO/MO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će novi metro imati tri linije – od Makiša do Mirijeva, od depoa na Bežaniji do Mirijeva, dok je planirana treća linija metroa, koja se sada neće graditi, na potezu Banjica – Blok 61.

Vesić je naveo da je prema Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema predviđeno 42,6 kilometara novih tramvajskih mreža i istakao da metro počinje da se gradi u novembru i kako je to proces koji ne može da se zaustavi, preneo je portal N1.

S druge strane, Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu saopštio je jučeda ima niz primedbi na predviđena rešenja beogradskog metroa koja mogu stati u zaključak – “ako sednete u progrešno projektovan metro, sve linije i stanice biće pogrešne”.

Ovaj fakultet smatra da “treba zaustaviti ishitrenu realizaciju projekta, ažurirati sve ulazne podatke i pristupiti izradi inoviranovog Generalnog projekta i Nacrta plana, u koji će biti uključene sve domaće relevantne naučne i stručne institucije.

“Imajući u vidu značaj ovog projekta za grad Beograd i Republiku Srbiju, kao i vrednost same investicije, Građevinski fakultet je sa primedbama upoznao i najviše državne organe”, navedeno je u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. Ништа не може да заустави процес згртања пара владајуће камариле. Све мора да се обави у периоду следећег мандата, јер он из ове перспективе изгледа сигуран, а после нека исправљају “криве Дрине”, парднон, криве метро линије. Из те перспективе, мишљење Грађевинског факултета делује као последњи вапај разума, али као и сви остали, завршиће “ad Acta”.

Comments are closed.