Vesić: Kocke na Trgu će biti presložene do subote, od 1. novembra puštamo saobraćaj

2
Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je najavio da će 1. novembra biti puštena vozila na renovirani kolovoz Trga Republike koji će moći da koriste i biciklisti, preneo je N1.

Vesić je objasnio da će sve kocke biti presložene do subote i da je potrebno još šest dana za njihovo povezivanje.

“Sve će biti završeno u roku koji sam im zadao”, rekao je Vesić za TV Pink.

Vesić se izvinio građanima što su čekali na završetak radova, ali je podvukao da je bolje što su graditelji priznali grešku i popravili je, nego da su “zatvarali oči”.

2 KOMENTARA

  1. Trg ne može biti završen do 1. novembra jer SIKA fabrika koja proizvodi skupoceni i transparentni silikon koji treba da poveže fuge i učini ih vodonepropusnim(što je nemoguća misija) nema dovoljnu količinu tog proizvoda i ne može tehnološki ni da ga proizvede do zadatog roka. Usput cela frka nije ni nastala zbog kamenih kocki od jablaničkog gabra(znači kocke nisu od granita nego od gabra, razlika je ta što granit u sebi ima kvarca a gabro nema) nego zbog podloge koju su veliki SNS stručnjaci asfaltirali i usvojili tu reviziju projekta i učinili podlogu vodonepropusnom tako da površinska voda nema gde da otiče. A onda su preko tog asfalta stavili sloj od 5cm drobljene jedinice(sinonim za drobljeni pesak do 4mm veličine). Izvorni projekat je glasio da umesto asfalta u podlozi treba da bude neki specijalni beton koji upija vodu ali se od toga odustalo kad su shvatili da je to nemoguće izvesti. E sad je taj asfalt izbušen kako bi kroz te rupe oticala voda. Bojim se da će biti drži vodu dok majstori odu do prve velike kiše ne daj bože snega. Sve u svemu Vesić (čitaj Vučić) će biti veoma nezadovoljni jer će opet nastati veliko nezadovoljstvo građana koji tu žive ili koriste trg za transport do kuće. Jedina dobra stvar za SNS i gradsku vlast je ta što su kocke prilično velike 20cm i teške pa nezadovoljni građani ne mogu da ih gađaju njima kad poispadaju.

  2. Видим да се пројекти по Београду изводе тако што “градитељи” раде отворених очију, вероватно и ведрог духа, па се о својим проблемима консултују са писцем Весићем, како би заједно констатовали, како је грађевински исправно извести пројекат ! О надзору ни речи !

Comments are closed.