(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da glasanje o izgledu vozova za beogradski metro traje do 15. septembra, i da za sada vodi predlog broj 3 „Sloboda“.

Vesić je za televiziju Pink rekao da je do sada glasalo oko 20.000 građana, a da predlog „Sloboda“ ima nešto više od 38 odsto glasova, dok je iza njega predlog „Sigurnost“ sa 36 odsto glasova.

„Sve se priprema da početkom novembra počnemo sa izgradnjom metroa“, rekao je Vesić i podsetio da je planirano da radovi počnu izgradnjom depoa na Makiškom polju.

Prema njegovim rečima prva linija duga je 21 kilometar, ima 21 stanicu, počinje na Makiškom polju, a završava na Mirijevu, a druga počinje na Železničkoj stanici Zemun i takođe ide do Mirijeva.

Komentara

  1. Bobby
    1. август 2021. 12:35

    Грађанима се као "овцама" поново нуди забављање формом, да се не досете... Хоћете: црвени, жути или зелени ? А суштину, ко ће бити извођач и испоручилац, по којој цени, и на крају куда и из ког разлога пролазе линије метроа, решавају "мајстори", испод стола.

  2. Mare
    1. август 2021. 13:17

    Kao prvo, nenormalno je, i ne znam da li igde postoji da neko ko pravi samo dve linije metroa, obe polaze sa jednog mesta - Mirijeva. Svuda se linije zrakasto šire. Da zavrse na 4 različita kraja jednog grada (ako su u pitanju 2 linije), 6 krajeva ako su 3 linije itd. Dalje, nenormalno mesto je gde se ukrštaju - na platou kod stare železnicke stanice. Tamo posle 16 časova nema nikoga i niko nigde tamo nema pozrebe da ide. Niti cevikada ići. Tamo vise nece biti ni autobuska stanica. Zar nije normalno da se linije seku ili na Terazijama ili Trgu republike. To je i debilu jasno. Dugo Vesic nece biti gradonacelnik, kada će se, možda, ove linije završiti. Potrebne su godine za ovaj projekat za samo dve linije. Potpuno je nenormalno da se već sada bira model voza, a ni ne zna se kada ce biti kraj za ove prve linije. O ovome moze da se diskutuje satima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.