Vesić: “Gašenje požara u Vinči će trajati dan ili dva, pa će se toliko videti dim…”

0
Printescreen/YouTube/Insajder Video

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je požar, koji je sinoć izbio na deponiji Vinča, pod kontrolom, kao i da će dogašavanje trajati nekoliko dana, ali da nema opasnosti da se vatra proširi.

“Požar se prostire na oko pet hektara. Gradjani će moći da vide dim još nekoliko dana, s obzirom da će gašenje trajati sigurno dan ili dva. Požar je sada pod kontrolom, ali će njegovo dogašavanje trajati nekoliko dana tako da u tom smislu nema opasnosti da se požar proširi, što je važno”, istakao je Vesić za TV Pink.

Precizirao je da će se dim sigurno videti još pet, šest dana iz različitih delova grada, dok se požar potpuno ne ugasi.

“Deo deponije koji gori, po rubnim delovima, u procesu je zatvaranja tako da će jednom zauvek biti zatvorena i više se takve stvari neće dešavati”, istakao je Vesić.

Kako je naveo, požar je izbio sinoć oko 20.30, tokom noći je stigla teška mehanizacija, a na terenu se nalazi i nalazi pet vatrogasnih vozila, 15 vatrogasaca i pet cisterni.
Kako je naveo, dojavu da je izbio požar dobili su u 20.29 sati, a ekipe su već u 20.42 bile na deponiji.

Vesić je podsetio da je deponiju u Vinči procesom javno-privatnog partnerstva preuzela francusko-japanska kompanija “Beo čista” i da su tamo već izgradjena dva postrojenja, za preradu gradjevinskog otpada i za proizvodnju struje iz otpada, kao i nova sanitarna deponija sa prečišćivačem za preradu otpadnih voda.