Vesić: Dolazak na javni doček Nove godine je lični izbor građana

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je dolazak na koncerte na otvorenom za Novu godinu lični izbor gradjana i da će  prilikom organizacije tih dogadjaja biti poštovane sve mere za suzbijanje pandemije.

“Niko nikom nije dao radnu obavezu, niko nikom nije zabranio ili naredio da mora da dodje, kao što niko nikom nije naredio da dodje na protest ili utakmicu”, rekao je Vesić novinarima u Skupštini Beograda.

On je ponovio da će na dočeku Nove godine u centru Beograda biti podeljeno 50 hiljada maski, da će biti postavljena dva pulta za antigensko testiranje i da će, ukoliko bude zatraženo, mesto održavanja koncerta biti ogradjeno.

Vesić je dodao da Krizni štab odlučuje većinom glasova i da se u njemu nalaze i ljudi koji vode računa o ekonomiji i istakao da ova pandemija ne traje deset dana, već dve godine.

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je da je licemerno mišljenje da “su neki protesti dobrodošli i da nemaju nikakav rizik, ali da neko drugo okupljanje nosi ogroman rizik”.

“Je l’ imate različite standarde u odnosu na to ko poziva na ta okupljanja? Je l’ nema rizika kada su politički protesti protiv vlasti, a ogroman je rizik kada je doček Nove godine?” pitala je Brnabić.