Vesić: “Dojave o bombama su deo specijalnog psihološkog rata protiv Srbije”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Dojave o bombama u više desetina beogradskih škola, mostovima i Beogradskom vodovodu je deo specijalnog, psihološkog rata protiv Srbije, kako bi se ljudi zaplašili i kako bi se stvorila nestabilnost, ocenio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Jasno je koji su bili ciljevi. Prvo deca, jer smo najosetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne“, rekao je Vesić za TV Hepi, a prenosi N1.

Jasno je, dodao je, da je reč o hibridnom ratu protiv Srbije i novom pritisku na predsednika Aleksandra Vučića, a cilj je da se unesu nestabilnost i nemir u zemlju i da se oteraju strani investitori.

Beograd i Srbija spremni su ukoliko se tako nešto desi i za predstojeći košarkaški Fajnal for, a organizovana namera toga bi bila da se pokaže kako u našoj zemlji nije sigurno i da se naruši imidž Srbije, dodao je Vesić, prenosi Beoinfo.

“Policija je u ponedeljak saopštila da je reč o serverima iz inostranstva, tačnije iz nekoliko zapadnih zemalja, koji koštaju stotine hiljada dolara i koji se potom uništavaju. Vrlo je organizovano. Prošli put smo takođe tražili međunarodnu pravnu pomoć, da li ćemo je dobiti, ne znam, pošto očigledno to nikoga tamo ne interesuje, a nekima čak i odgovara taj pritisak na Srbiju”, naveo je Vesić.