Vesić: Danas milionita doza vakcine u Beogradu

0
Foto: Printscreen N1

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da se očekuje da će danas u Beogradu biti data milionita doza vakcine protiv korona virusa, a da je do sada vakcinisano 42,1 odsto punoletnih stanovnika glavnog grada.

“Očekujem da i drugi državni organi prate ono što radi Beograd a ne da pokušavaju da nas svode na nivo opšina (u Srbiji) koje imaju 10 ili 15 odsto vakcinisanih da bi oni manje radili. Ako se budu pratile ideje Beograda garantujem da će biti mnogo više vakcinisanih u Srbiji”, rekao je Vesić za TV Hepi.

Kako je naveo, Beograd je u vakcinaciji najbolji u Srbiji, jer je prvi osnovao kol centre, prvi gde su mobilne ekipe izašle na teren i gde je pokrenuta medijska kampanja.

“Pokušavamo da provišemo vakcinaciju na način kako se radi u Londonu, Moskvi, Njujorku, posebno gledamo ono što se dešava u SAD, Izrealu, Britaniji”, rekao je Vesić i pozvao druge državne organe da “prate to što radi Beograd”.

On je na svom Fejsbuk profilu objavio da je u Beogradu,zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 585.659 ljudi, što je 42,1 odsto ukupne punoletne populacije glavnog grada.

“Revakcinisano je 413.112 ljudi, odnosno 29,7 odsto punoletne populacije”, objavio je Vesić, na svom Fejsbuku.

Kako je naveo, najbolji rezultat je u populaciji između 65 i 74 godine, u kojoj je vakcinisano 71,37 odsto ljudi.

“Naš cilj je da se 750 hiljada građanki i građana Beograda vakciniše”, istakao je Vesić, uz ocenu da će danas biti data milionita doza vakcine u Beogradu.