Vesić: “Cenu spomenika Stefanu Nemanji nismo objavili jer je vajar tako tražio…”

0
Printescreen/YouTube/Insajder Video

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da cena spomenika Stefanu Nemanji nije objavljena jer tako nije želeo vajar, i da će se cena znati čim on da dozvolu.

“Cena spomenika nije nikakva tajna. Zahtev vajara je bio da se cena spomenika ne otkrije”, rekao je Vesić za Radio-televiziju Srbije i dodao da prema zakonu vajar ima prava da to traži i da će cena biti objavljena “posle završetka spomenika i dozvole vajara”.

Vesić je rekao da je ceo projekat Savskog trga bio izazovan, jer nije rađen samo spomenik.

“Urađen je ceo kompleks, ceo Savski trg, ne samo spomenik. Završena je restauracija fasade železničke stanice, kompletna kanalizaciona stanica, i to je sve trebalo uklopiti zato je ovaj projekat bio veliki izazov”, ocenio je on.

Vesić je dodao da će ceo Savski trg, odnosno saobraćajnica koja povezuje Savsku ulicu prema Nemanjinoj, biti gotova za tri meseca.

Upitan kako će se rešiti problem parkiranja kod bolnice Sveti Sava, Vesić je rekao da će problem sa parkiranjem biti rešen kada se izgradi garaža ispod Finansijkog parka, za koji bi do kraja ove godine trebao da se raspiše tender.