(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Grad Beograd sledeće nedelje podneti krivičnu prijavu protiv NN lica kako bi tužilaštvo ispitalo ko je umešan u navodnu korupciju tokom izgradnje Mosta na Adi.

Mediji bliski vlastima objavili su navode o korupciji prilikom izgradnje Mosta na Adi u koju je, prema njihovim tvrdnjama, umešan predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas.

„Grad Beograd nije imao saznanja o tome. Šokirani smo da je očigledno neko u Grčkoj pravio ugovore gde je svoju proviziju vezivao za dobijanje posla u Beogradu i jasno je da je u pitanju korupcija“, rekao je Vesić u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke (SNS).

Vesić je kazao da će prijava biti podneta kako bi se ispitali navodi o korupcionaškim ugovorima i utvrdilo ko je sve bio umešan u korupciju oko Mosta na Adi.

Naveo je da je pravljen aneks ugovora izmedju izvodjača i Grada Beograda i da je izvodjač dobio više od 14 miliona evra, od čega preko devet miliona samo zato što je Most na Adi pustio u novogodišnjoj noći, 31. decembra 2011. godine.

To je uradjeno, tvrdi Vesić, kako bi tadašnji gradonačelnik Dragan Djilas time počeo svoju predizbornu kampanju za izbore 2012. godine i ocenio da je to ravno skandalu.

„Za to smo znali, ali do sada nismo imali saznanja o tome da su kompanije u Grčkoj, očigledno u vlasništvu lica iz Srbije, dobijale provizije za to što se ovde gradio Most na Adi“, kazao je Vesić.

Dodao je da se nada da će tužilaštvo, uz medjunarodnu pravnu pomoć Grčke i drugih zemalja, ispitati o čemu se radi i da će „konačno ljudi koji su uzimali proviziju na tada najskupljem projektu u Beogradu i Dragan Djilas, koji je za to odgovoran, konačno odgovarati“.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.