Vesić: Bahati ugostitelji, zbog njih su pooštrene mere, ali ih verovatno opet neće poštovati…

0
Foto: Printscreen N1

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da je do skraćenja radnog vremena ugostitelja došlo jer pojedini klubovi nisu poštovali mere zabrane i organizovali su proslave i koncerte posle 23.00 časa. 

“Ako nisu poštovali zabranu rada posle 23.00  časa ti klubovi verovatno neće poštovati ni ograničenje rada do 21.00 čas. Zato je neophodno da svi državni organi učestvuju u sprovđenju izmena i dopuna Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a ne samo komunalna milicija i komunalni inspektori Grada Beograda i gradskih opština”, rekao je Vesić za TV Hepi.

On je naveo da izmene zakona nisu donete da bi se kažnjavali građani već upravo bahati ugostitelji koje ne interesuje da li će se neko zaraziti na njihovim koncertima.

Prema njegovim rečima, nisu odgovorni ljudi koji dolaze na koncerte već organizatori koji zarađuju novac na tim koncertima i krše ograničenje radnog vremena, “čime čine krivično delo i imaju krivičnu odgovornost za namerno širenje zarazne bolesti”.On je naveo da će gradski Кrizni štab posebnu pažnju posvetiti javnom prevozu i nošenju maski jer tu je nemoguće ostvariti distancu, a udruženja taksista dobiće naredbu da ne primaju klijente bez maske kao i da mogu da ih voze samo na zadnjem sedištu, preneo je Beoinfo.Vesić: Skraćeno vreme rada zbog bahatih ugostitelja