Veselinović “Nećemo rušiti Beograd na vodi ako pobedimo na izborima, potrebna je revizija i sanacija posledica”

0
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Kandidat građansko-zelene koalicije Moramo za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović izjavio je da u slučaju pobede na predstojećim gradskim izborima, ta koalicija ne bi rušila Beograd na vodi.

Gostujući na televiziji Juronjuz Srbija, kandidat pokreta Ne davimo Beograd, Ekološkog ustanka i Otvorene građanske platforme AKCIJA rekao je da se zalaže za reviziju tog projekta i “saniranje posledica”, ali ne i za rušenje.

“Beograd na vodi je posledica korupcije, ustupanja stotina hiljada hektara najeksluzivnijeg zemljišta nepoznatom investitoru i dogovora kriminalnih elita. Ne znamo šta se tu potpisivalo, ne znamo kolika je dobit javnih i privatnih strana. Prva stvar koju ćemo uraditi jeste da objavimo detalje ljudima. Ne rušimo Beograd na vodi, nalazimo bolje namene za javne površine”, rekao je on.

Veselinović je dodao da će ta koalicija, ako dobije beogradske izbore, objaviti najpre detalje projekta i ugovora, a potom ući ćemo u njegovu reviziju i saniranje posledica.

“Ne rušimo Beograd na vodi, nalazimo bolje namene za javne površine”, rekao je Veselinović.

Najavio je da će koalicija Moramo “ubrzo” doneti odluku da li će podržati kandidaturu Zdravka Ponoša ili će imati svog kandidata za predsednika Srbije.

Veselinović je dodao da bi u cilju “rušenja režima SNS” u Beogradu razgovarao sa “svima koji uđu u Skupštinu grada, pa i sa pokretom Dveri” s kojim, kako je rekao, koalicija Moramo nema ništa zajedničko.