“Veoma sam zabrinut. Raste broj novozaraženih…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su brojevi obolelih od korona virusa u Srbiji, u odnosu na broj stanovnika, mnogo bolji nego u zemljama Evrope i regiona ali da je on veoma zabrinut jer se beleži porast broja novozaraženih.

“Mi se spremamo… Uradićemo do 1. decembra dve velike, moderne kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu. To je način na koji se spremamo. Brojevi su mnogo bolji, proporcionalno bolji nego svuda u regionu. Jer kada u Crnoj Gori oboli 200 to je kao da u Srbiji oboli 2.000 ljudi… Ali imamo rastuće brojeve, veoma sam zabrinut. Kako je prestalo lepo vreme, tako korona buja. Ne znam da li postoji pravilnost u tome, ali tako je. Brojevi u celoj Evropi su užasni, teško ćemo moći da izbegnemo”, rekao je on.

Vučić je rekao da je država, i pored kritika oštrih mera, sačuvala hiljade život starijih ljudi, jer je to bio prioritetni interes.

“Nema najava da će biti i težih mera, ali moramo da razmišljamo. Razmišljali smo da li da pustimo 7.000 ili 10.000 ljudi na derbi, ali nećemo. Iako je napolju i manji je rizik. Doneli smo mere (za ugostitelje) da mogu da rade do 23 sata, ali ne može da se ukine život”, rekao je on.

On je dodao da vlast mora da se trudi da podiže nivo BDP i da, u isto vreme, omogući najbolju zdravstvenu zaštitu stanovništvu, iako to nije uvek lako.

Govoreći o izborima u Šapcu, Vučić je rekao da je tamo došao “srećan kraj kakav je narod želeo”.

“Imamo srećan kraj i ta priča je završena. A kada bih vam pokazao kako neko zamišlja demokratiju, to je užas. Sada je ostalo da se vraćaju dugovi Šapca i da se dovedu investicije. Da se završi autoput do Rume i brza saobraćajnica do Loznice, neki seoski putevi… Ali ta priča je završena sa srećnim krajem”, rekao je on.

On je dodao da će Srbija nastaviti da se bori za investicije i svoj evropski put, ali će i čuvati svoj obraz.

“Čuvaćemo pravo na svoj stav i mišljenje i da ne rušimo tradicionalna i istorijska prijateljstva, ma koliko to neko tražio zbog političkih stvari”, rekao je on i dodao da je ponosan što je to otvoreno rekao i u razgovoru sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejiem.

1 KOMENTAR

  1. “Čuvaćemo pravo na svoj stav i mišljenje i da ne rušimo tradicionalna i istorijska prijateljstva, ma koliko to neko tražio zbog političkih stvari” Интересантно, јел’ ћете та традиционална и историјска пријатељства чувати и са “вашим ставом” о премештањем амбасаде у Јерусалим,.. ?

Comments are closed.