Vinarija Erdevik učestvovala je na prestižnom Decanter World Wine Awards takmičenju i osvojila platinastu nagradu za svoj šardone Omnibus Lector 2015. Ova medalja značajna je za samo podneblje Fruške Gore, ali i celokupno srpsko vinarstvo, posebno imajući u vidu da je ovim priznanjem naša zemlja postala deo prestižnog kluba zemalja koje prave vina u samom vrhu svetske ponude.

„S obzirom na to da nagradu za najbolji šardone već tradicionalno dobijaju renomirane francuske vinarije, Decanter potvrda kvaliteta za naš Omnibus Lector ima još veći značaj. Drago nam je  što  je žiri svetski priznatog takmičenja uvideo sve note našeg šardonea iz 2015. godine, ali i što smo vinarstvo Fruške Gore i Srbije prikazali u najboljem svetlu. Na tome ćemo svakako raditi i ubuduće kako bismo ne samo održali, već i unapredili nivo kvaliteta vina koja proizvodimo, čime ćemo ljubiteljima našeg vina pružiti još veće uživanje u degustaciji”, izjavio je Ivan Mihajlović, direktor prodaje vinarije Erdevik.

Takmičenje Decanter World Wine Awards najznačajnije je i najuticajnije u vinarstvu na kome se ocenjuju vina iz celog sveta. Decanter žiri čini čak 118 vinskih eksperata, od kojih 37 ima titulu Masters of wine, a 37 Master Sommeliers. U konkurenciji od preko 16 hiljada vina iz 56 država, predstavnici žirija imali su težak zadatak da odaberu najbolje u različitim kategorijama, a upravo su oni proglasili Omnibus Lector 2015 kuće Erdevik za najbolje ocenjeni šardone i dodelili mu platinastu medalju.

Vinarija Erdevik nalazi se u Sremu, na zapadnim obroncima Fruške Gore. Početkom 19. veka, na ovom mestu bilo je znatnih zasada vinograda, pa je 1826. godine grof Livije Odeskalki podigao ovaj podrum.  Spoj modernog i tradicionalnog obezbeđuje vrhunske sorte vina za domaće i inostrana tržišta. Proizvodnja vina radi se isključivo iz sopstvenog vinograda na desnoj obali Dunava, a u asortimanu vinarije nalazi se čak šest vrsta izuzetnog vina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.