“Veliki koordinacioni sastanak, zajednički ćemo odlučiti o nastavku blokada i protesta…”

0
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Ekološki ustanak je saopštio da će večeras biti organizovan sastanak aktivista i udruženja iz 63 grada na kome će zajednički biti odlučeno o nastavku blokada i protesta.

“U četvrtak uveče se održava veliki koordinacioni sastanak sa aktivistima i udruženjima iz 63 grada u kojima su prethodnih dana organizovane blokade, a na kojem će se zajednički odlučiti o nastavku blokada i protesta, jer uspeh naše borbe zavisi isključivo od zajedništva”, saopštio je sinoć Ekološki ustanak.

Predstavnik pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović rekao je sinoć za da će, ako sve formalno pravno bude završeno do petka, doći do prekida blokade saobraćajnica i da će organizatori protesta pozvati gradjane na proslave na trgovima.

Upitan da li će protesti biti nastavljeni, on je rekao da neće i dodao da su organizatori blokada dali reč da će tako biti i da su i do sada ispunili sve šta god da su najavili.

“U slučaju da se naši zahtevi ne ispune, blokiraćemo saobraćajnice i u subotu se ponovo vidimo na Gazeli”, rekao je Manojlović.