Velika vaskršnja manifestacija u Beogradu – Vaskrs kod Hrama

  0
  Foto: promo

  Radionice i druženje za najmlađe

  U okviru manifestacije VASKRS KOD HRAMA koja se održava u od 16. aprila do 01. maja 2022. na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, započelo je obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika.

  Po prvi put na našim prostorima predstavljena je postavka scenografije koja je za ovu priliku posebno izrađena u saradnji sa filmskim scenografima i vajarima, namenjena samo za obeležavanje Vaskrsa. Scenografski elementi sa trodimenzionalnim prikazom ikona rođenja Gospoda Isusa Hrista, Krštenja, Preobraženja, Ulazak u Jerusalim, Tajna večera, Stradanje i Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista, čine Put od Božića do Vaskrsa koji je povezan tunelom, težine jednu tonu, dužine 4m i visine 2m, a koji povezuje scenografske elemente sa ikonom Vaskrsenja Isusovog.

  Posebnu atrakciju predstavlja 15 izložbenih jaja visine 2m, uz prelepu korpu sa manjim izložbenim jajima koja se po prvi put mogu videti u Beogradu.

  VODAVODA se sa zadovoljstvom uključuje u obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika kojim slavimo pobedu života. Svoje učešće prevashodno namenjujemo deci za koju smo organizovali brojne krativne radionice i poklone želeći da ih dodatno obradujemo za praznike – Lazareva Subota i Cveti, a u susret Vaskrsu.

  Sva deca i posetioci su dobrodošli da uzmu učešće u radionicama i u  oslikavanju velikih vaskršnjih jaja.

  Manifestaciju organizuje Mreža za razvoj sportskih edukativnih i zabavnih manifestacija – Sezam uz pomoć brojnih partnera.