“Velika laž…”: Dačić demantovao da je Srbija pristala da obustavi kampanju povlačenja nezavisnosti Kosova

0
Beta - Roman Pilipey/Pool Photo via AP

Ministar inostranih poslova Srbije, Ivica Dačić, demantovao je današnju informaciju Radija Slobodna Evropa da je Srbija pristala da obustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, iako su to novinarima potvrdili diplomatski izvori u Briselu, prenosi Televizija N1.

Dačić je tu informaciju demantovao rekavši da je to “velika laž”.

Radio Slobodna Evropa (RSE) je objavio da je vlast Srbije dala pristanak kako bi doprinele atmosferi za ponovni početak dijaloga o normalizaciji odnosa s Kosovom.

“Kao deo dobre volje za stvaranje atmosfere koja je pogodna za nastavak dijaloga, strane u Beogradu su se složile da neće nastaviti sa ovom kampanjom” povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, “potvrdio je novinarima jedan visoki diplomatski izvor u EU”, javio je RSE.

Zvaničnici Evropske unije koji se bave procesom dijaloga su istakli da je kampanja Srbije, “iritantno pitanje” i poručili da “moramo graditi pozitivan zamah, a ne da se međusobno iritiramo”, preneo je RSE.

Dačić je medjutim rekao da je ta informacija o obustavljanju kampanje “velika laž”.

“Srbija nije prestala sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova, niti će prestati ako svi drugi ne prestanu sa kampanjom za priznavanje takozvanog Kosova”, rekao je Dačić, objavila je TV N1.

(Beta)