Veletržnica – centar prodaje u Srbiji

  0

  Svi prodavci meštovite robe dobrodošli su u naš objekat

  Duga tradicija kamionske prodaje robe na Veletržnici ima svoj ustaljeni lanac. Proces prodaje robe od njive do trpeze nije jednostavan i zasniva se na višegodišnjem poverenju izgrađenom između proizvođača i otkupljivača voća i povrća.  

  U cilju rešavanja nelegalne prodaje na teritoriji Beograda iz Veletržnice poručuju da sadašnji kapaciteti prodajnih mesta mogu da prihvate povećan priliv novih prodavaca sa drugih pozicija iz Beograda.

  Od 1992. godine kada je otvorena tadašnja kvantaška pijaca koja i danas posluje u okviru Veletržnice Beograd, realizuje se legalna i grupisana prodaja iz vozila (kombija, šlepera, kamiona), na obeleženim prodajnim mestima na tradicionalan način.

  Voće i povrće koje je ubrano u toku današnjeg dana već sutra se nalazi u ponudi što je jedna od prednosti, jer do krajnjih korisnika uvek stiže svež i kvalitetan proizvod. Veletržnica Beograd poseduje i 2 hladnjače koje su na raspolaganju čuvanju kvarljive robe.

  Manji trgovci voćem i povrćem predstavljaju kariku u lancu snabdevanja i dragocenu pomoć proizvođačima koji ne mogu u isto vreme da obezbede robu i pakuju. Drugi segment se odnosi na bezbedan transport robe, jer nemaju adekvatne kamione i hladnjače, ali ni dovoljna sredstava da plaćaju prodavce koji će 24/7 obavljati prodaju lako kvarljive robe. Zbog brojnih posetilaca na Veletržnici otkupljivači i trgovci, kao izuzetno važna karika u lancu snabdevanja imaju mogućnost da na veoma jednostavan i brz način, legalno, dođu do krajnjih korisnika.