Predsednik gradske opštine Stari grad u Beogradu Marko Bastać izjavio je povodom sinoćnjeg protesta na Dorćolu zbog radova na izgradnji trolejbuske mreže i tokom trajanja policijskog časa, da su predstavnici ove opštine „zajedno sa građanima Dorćola zaustavili fantomske radove“ koje, kako je navedeno, zamenik gradonačelnika Goran Vesić „i družina“ pokušavaju da završe u toku policijskog časa.

Kako je saopšteno iz službe za odnose s javnošću gradske opštine Stari grad, Bastać je rekao da su i prethodnih noći, radovi u Venizelosovoj ulici „trajali do posle ponoći i remetili su i kućni red, ali i zakon“.

„Takva zloupotreba zabrane kretanja građana za obavljanje radova koji su u suprotnosti sa interesima građana mogla je da padne na pamet samo ‘kompletnim idiotima’ koji su rušili i u Savamali. Večiti zamenik Vesić Goran i tada i sada se krije po mišijim rupama, a jasno je da upravo on stoji iza ovakvih, za građane štetnih projekata“, rekao je Bastać, navodi se u saopštenju.

Bastać je rekao i da će zamenik gradonačelnika Beograda „zbog maltretiranja građana, kao i zbog spornih radova koje, po pravilu, izvode njemu bliski izvođači, odgovarati“.

„Ali on je samo izvođač prljavih poslova za svog trenutnog šefa Vučića, koga pitamo da li zatvaranje građana na četiri dana zapravo treba da obezbedi Vesiću i ekipi da uradi ono što građani Venizelosove, Ulice Žorža Klemansoa i Gundulićevog venca pokušavaju da zaustave mesecima“, rekao je Bastać. 

Predsednik opštine Stari grad je naveo da „nikada više nećemo dopustiti da se pod okriljem noći sprovode projekti za koje prethodno nije dobijena saglasnost građana“.

„Nalogodavcima ove sramote poručujemo da nikada nećemo odustati. I danas, u 18.00 časova, branićemo pravo građana da se pitaju kako treba da izgleda njihov kraj. To je naša obaveza“, rekao je Bastać, navodi se u saopštenju.

Grupa ljudi okupljena oko udruženja „Komšije sa Dorćola“ izašla je sinoć na ugao ulica Venizelosove i Gundulićevog venca u vreme zabrane kretanja, protestujući zbog izgradnje trolebujske mreže koja je nastavljena u vreme vanrednog stanja.

Oni se protive radovima koji se izvode za vreme policijskog časa i noću, a ti radovi su počeli 27. aprila.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

  1. vox ex populi
    29. април 2020. 10:51

    Mogao se novinar potruditi da nam razjasni, o čemu se radi. Jest da je Beograd velegrad, ali, ne živimo svi mi ostali u njemu, a mogli bi znati, koji đavo se tamo dešava.

  2. BranoT
    29. април 2020. 13:40

    Sto gore to bolje, ukratko... E da ste u Hrvatskoj ne bi znali sta vas je snaslo. Cak bi i pomagali u izgradnji !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.