“Većina nas se školovala u Srbiji, poštujemo svoje učitelje i kolege, ali da vam neko kaže da ne znate, lažete…”: Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore o odnosima dve zemlje

7
Foto: Profimedia

Povodom odluke Crne Gore da se državljanima Srbije još ne dozvoli ulazak u Crnu Goru, direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša, kazao je da danas da “nema svađe sa Srbijom”, ali da je “bilo reakcije jer se preko nekih stvari ne može preći”.

“Verujte da nema nikakve svađe. Većina nas se školovala u Srbiji, poštujemo i svoje učitelje i kolege, ali ne možete da ostanete nemi kada vam neko kaže – pored svih ovih rezultata – da ne znate, nemate, da lažete”, kazao je na sednici Odbora Skupštine Crne Gore za zdravstvo.

Mugoša je rekao da Srbija, Velika Britanija i Holandija ne prijavljuju aktivne slučajeve novog koronavirusa, te da su kolegama, s obzirom da imaju nove kriterijume, poslali zamolnicu traživši objašnjenje, ali da odgovora još nema.

“Našom metodologijom doći ćemo do podatka koliko je aktivnih slučajeva i prema tome se upravljati”, rekao je Mugoša.

Institut za javno zdravlje u Podgorici je u petak objavio ažurirarani spisak zemalja čiji državljani mogu da uđu u Crnu Goru, ali među njima i dalje nema Srbije.

Kako je saopšteno, na odluku da se Srbija ne uvrsti na tu listu, uticali su “nejasna situacija sa epidemiološkim podacima”, odluka zdravstvenih institucija Srbije da se “jednim aktom” hiljade inficiranih uklone sa spiska zaraženih, povećanje broja obolelih poslednjih dana, a samim tim i “izvesno pogoršanje epidemiološke situacije” u Srbiji.

Iz Srbije u Crnu Goru za sada mogu jedino crnogorski državljani i stranci koji imaju dozvole boravka u Crnoj Gori, ali uz obaveznu samoizolaciju ili 14 dana karantina.

(Beta)

7 KOMENTARA

  1. Što se mene tiče, ne morate nikad otvoriti granice. Moja noga više neće kročiti u vašu “ekološku” kvazi državu

  2. Нема ријечи у нашем Српском језику која би била адекватна за ову елиту стручњака. На црногорском би се рекло несоји.

    • A da li ti znaš SAX koliko je zaraženih u CG i znaš li da se od samog početka kriju podaci o zaraženima , turizma radi , i koliko se ljudi tamo testira.

  3. Dok shvatite da smo jedan isti narod, ima da propadnete i eklnomski i nacionalno. Imam stan u Herceg Novom, i sada kao srpkinja ne mogu u svoj stan. Ali, zato Milo deli državljanstvo Albancima da glasaju za njega. To će biti put da BRATSKA CRNA GORA počne polako da gubi svoj identitet, a Bogami, možda i suverinitet. Umesto da se bori protiv stvarsnja tz Velike Albanije, on im pomaže… Zar može fotelja biti važnija od svog naroda i otadžbine…

  4. Само ви држите затворене границе што дуже. Немојте никако да их отварате, ни када вам ситуација постане, искључиво по “вашој методологији”, нешто јаснија. Што дуже затворене границе са Србијом, то ћете бити дуже “здравији”.

Comments are closed.