Povodom odluke Crne Gore da se državljanima Srbije još ne dozvoli ulazak u Crnu Goru, direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša, kazao je da danas da „nema svađe sa Srbijom“, ali da je „bilo reakcije jer se preko nekih stvari ne može preći“.

„Verujte da nema nikakve svađe. Većina nas se školovala u Srbiji, poštujemo i svoje učitelje i kolege, ali ne možete da ostanete nemi kada vam neko kaže – pored svih ovih rezultata – da ne znate, nemate, da lažete“, kazao je na sednici Odbora Skupštine Crne Gore za zdravstvo.

Mugoša je rekao da Srbija, Velika Britanija i Holandija ne prijavljuju aktivne slučajeve novog koronavirusa, te da su kolegama, s obzirom da imaju nove kriterijume, poslali zamolnicu traživši objašnjenje, ali da odgovora još nema.

„Našom metodologijom doći ćemo do podatka koliko je aktivnih slučajeva i prema tome se upravljati“, rekao je Mugoša.

Institut za javno zdravlje u Podgorici je u petak objavio ažurirarani spisak zemalja čiji državljani mogu da uđu u Crnu Goru, ali među njima i dalje nema Srbije.

Kako je saopšteno, na odluku da se Srbija ne uvrsti na tu listu, uticali su „nejasna situacija sa epidemiološkim podacima“, odluka zdravstvenih institucija Srbije da se „jednim aktom“ hiljade inficiranih uklone sa spiska zaraženih, povećanje broja obolelih poslednjih dana, a samim tim i „izvesno pogoršanje epidemiološke situacije“ u Srbiji.

Iz Srbije u Crnu Goru za sada mogu jedino crnogorski državljani i stranci koji imaju dozvole boravka u Crnoj Gori, ali uz obaveznu samoizolaciju ili 14 dana karantina.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

 1. Bobby
  16. јун 2020. 08:19

  Само ви држите затворене границе што дуже. Немојте никако да их отварате, ни када вам ситуација постане, искључиво по "вашој методологији", нешто јаснија. Што дуже затворене границе са Србијом, то ћете бити дуже "здравији".

 2. Pravda-Vidovdan
  17. јун 2020. 07:55

  Dok shvatite da smo jedan isti narod, ima da propadnete i eklnomski i nacionalno. Imam stan u Herceg Novom, i sada kao srpkinja ne mogu u svoj stan. Ali, zato Milo deli državljanstvo Albancima da glasaju za njega. To će biti put da BRATSKA CRNA GORA počne polako da gubi svoj identitet, a Bogami, možda i suverinitet. Umesto da se bori protiv stvarsnja tz Velike Albanije, on im pomaže... Zar može fotelja biti važnija od svog naroda i otadžbine...

 3. Sax
  17. јун 2020. 13:26

  Mislim da cg zna u vezi korone u Srbiji ono sto cemo mi saznati posle izbora

  1. Dile
   17. јун 2020. 14:50

   A da li ti znaš SAX koliko je zaraženih u CG i znaš li da se od samog početka kriju podaci o zaraženima , turizma radi , i koliko se ljudi tamo testira.

 4. Ilija
  17. јун 2020. 13:46

  Samo seoba ..i prodaja imovine na vreme.

 5. bajo.
  17. јун 2020. 15:54

  Нема ријечи у нашем Српском језику која би била адекватна за ову елиту стручњака. На црногорском би се рекло несоји.

 6. Dejan
  18. јун 2020. 10:31

  Što se mene tiče, ne morate nikad otvoriti granice. Moja noga više neće kročiti u vašu "ekološku" kvazi državu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.