“Večeras se završila iluzija. Savez za Srbiju ostaje pri bojkotu”

0
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je posle razgovora s posrednicima iz Evropskog parlamenta da se “večeras završila iluzija” o mogućem učestvovanju na izborima na proleće.

“Nema nikakve dileme da će SZS ostati pri odluci da bojkotuje izbore. Nastavićemo da se borimo za promenu izbornih uslova”, rekao je Jeremić i dodao da su poruku razumeli i evroposlanici.

“Što se tiče Saveza za Srbiju, ovo je bio poslednji sastanak u ovoj fazi borbe za fer i poštene izbore”, kazao Vuk Jeremić.

Dodao je da će sutrašnji sastanak s predstavnicima ostalih stranaka koje učestvuju u dijalogu, biti “formalni pokušaj da se dodje do završetka političke krize”. On je zahvalio evropskim partnerima za angažovanje, ali i dodao da su rezultati izostali.

“Samo jedan čovek odlučuje da li će se fer izbori održati, a to je Aleksandar Vučić” rekao je Jeremić.

On je istakao da je moguće da će se u medjuvremenu, pre tih poštenih izbora koje on očekuje, “održati još neki na kojima će učestvovati Vučić, Šešelj, Vacić i Čanak” i ocenio ih kao “nepotreban trošak i zamaranje gradjana”.

“Mora doći do odlaganja izbora” rekao je lider Narodne stranke i dodao da Srbija ponovo mora da uspostavi demokratske institucije.