Važno je pratiti san, a ne ići za zaradom

  0

  U okviru predavanja iz predmeta „Preduzetništvo“ na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, član Upravnog odbora SAM-a, Miloš Milisavljević, osnivač, Strawberry Energy, studentima je govorio kako se njegov studentski poduhvat realizovao u uspešnu svetsku inovaciju koja danas širom sveta čini gradske strukture „pametnijima“. Miloš je osnivač inovativne kompanije koja razvija pametne gradske infrastrukture koristeći solarnu energiju, povezanost i relevantne lokalne informacije u javnim gradskim prostorima.

  Milisavljević je na predavanju istakao da su uvek važni preduslovi za uspeh entuzijazam, ideja, snažna volja, kao izbor da radite ono što volite, da snažno verujete i da imate ekipu sa kojom sanjate svoj san.

  “Nisam otvorio firmu ni započeo posao jer sam želeo da budem biznismen, nego zato što sam imao ideju, vodilo me je to da imam dobar proizvod i samo sam gurao ka napred. Prve godine smo svi radili bez plata, a od prvih zarada smo ulagali u opremu”, rekao je Milisavljević na predavanju koje je organizovanu u okviru u okviru projekta „Cirkularne migracije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“  koji Srpska asocijacije menadžera realizuje uz podršku Vlade Švajcarske.

  Miloš Milisavljević, osnivač, Strawberry Energy

  „Ključna stvar za svakog preduzetnika je da uvidi potrebu na tržištu“, rekao je Miloš i dodao: „Ljudi iz nekog razloga imaju tendenciju da često komplikuju stvari. Birajte da radite ono što vam je zabavno, zanimljivo i što ćete voleti da radite. Jako bitna osobina je – koliko vam je stalo. Ukoliko vam nije dovoljno stalo do toga čime se bavite, bolje da odmah odustanete“.

  Pre predavanja, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, prof. dr Tadija Đukić i izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović potpisali su memorandum o saradnji u okviru koga je i održano ovo predavanje.

  Predavanja su deo šire inicijative u okviru koje će menadžeri, članovi Srpske asocijacije menadžera, držati predavanja na teme iz biznisa studentima na fakultetima u Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu, a u okviru projekta „Cirkularne migracije“ koji se realizuje uz podršku Vlade Švajcarske.