Vazdušni div Goodyear Blimp osvojio srca Slovenaca

  0

  Najveći polučvrsti vazdušni brod Goodyear Blimp je tokom proteklih nekoliko dana leteo iznad različitih delova Slovenije, a najbolje se predstavio juče na aerodromu Lesce, gde je ovaj div karakteristične plave boje vršio organizovane letove nad Bledom.

  Vazdušni div Goodyear Blimp prvi put je oduševio već prošle nedelje prilikom svog prvog leta iznad Slovenije, kada su društvene mreže bile preplavljene fotografijama broda, dugačkog skoro tri četvrtine fudbalskog terena, a juče je oduševio sve prisutne, koji su imali priliku da ga bolje upoznaju na aerodromu Lesce.

  Događaj na aerodromu je bilo raznovrstan i zanimljiv, jer je Goodyear Blimp putnicima pružio sveobuhvatan doživljaj panoramskog leta iznad Bledskog jezera, Kranja i Škofje Loke. S njim su, u udobnoj i savremenoj gondoli, leteli poslovni partneri kompanije Goodyear, novinari iz regiona, zaposleni u kompaniji izvučeni žrebom, kao i pobednici različitih nagradnih igara koje je organizovao Goodyear Slovenija.

  Goodyear Blimp se u Sloveniji zaustavio u sklopu svoje evropske turneje, koja je u punom jeku još od početka juna 2021. godine. Blimp je trke moto-sporta već snimao u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Italiji, a do kraja leta će leteti još iznad trke u Danskoj, a turneju će završiti u velikom stilu, kada će na prvu godišnjicu prošlogodišnjeg povratka u Evropu krenuti u Francusku i ispratiti svetsko prvenstvo u trci izdržljivosti 24 sati Le Mana. Time će i završiti Eurosportov veliki televizijski prenos uživo. Za bezbedan let Goodyear Blimpa na evropskom nebu brinu se dva iskusna pilota, Katharine Board i Fritz Guenther, koji su upravljali vazdušnim brodovima u Severnoj Americi, Aziji i Evropi, a Guenther i u Africi.

  Goodyear Blimp će tako nastaviti sa svojom misijom redovnog praćenja sportskih događaja, jačajući Goodyear-ovu poziciju u svetu moto-sporta, a istovremeno prenoseći Goodyear-ove boje širom Evrope letenjem iznad različitih gradova.

  Goodyear Blimp se od Slovenaca oprostio danas, 22. 7. 2021. godine, kada je sa aerodroma Lesce kod Bleda krenuo oko 9:50 sati ujutro. Let Goodyear Blimpa možete da pratite na internet stranici Flight Radar, a oznaka broda je D-LZFN.