Vaterpolisti zauzeli peto mesto na Svetskom prvenstvu

0
(BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ RBIJE/Slobodan Sandic)

(Beta) – Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je danas peto mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je pobedila selekciju SAD sa 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3).

Srbiju su predvodili Strahinja Rašović sa četiri i Dušan Mandić sa tri gola. Sava Randjelović i Marko Radulović dodali su po dva gola, a Sava Randjelović i Radomir Drašović po jedan gol.

U ekipi SAD najefikasniji je bio Aleksander Boven sa četiri gola, a dva pogotka postigli su Ben Holok i Maksvel Irving.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da žali što se ekipa nije borila za medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, da je peto mesto realnost i najavio je da će analizirati ostvareno.

“Apsolutno ostaje žal što nije bila borba za medalju. Mora da se analizira, zbog pada forme i odredjenih stvari. Današnja utakmica je bila dobra u ozbiljnijem pristupu, agresivnosti i odredjenim stvarima, pre svega u odbrani. Sledi kratak odmor, pa onda treba da prodje dva meseca priprema da bismo videli koliko možemo u Splitu. Peto mesto je realnost. Ova ekipa zaslužuje, može i zna da bude u samom vrhu”, rekao je Savić, preneo je Vaterpolo savez.

Reprezentativac Srbije Strahinja Rašović rekao je da je ekipa izvukla pouke iz takmičenja.

“Odigrali smo diciplinovanije u oba pravca. Kontrolisali smo igru za razliku od prvog meča. Peto mesto je velika škola za nas, dve pobede su nam donele samopouzdanje, naučili smo lekcije kako bismo mogli da pretendujemo za visoke plasmane. Analiziraćemo i ispraviti sve što nije valjalo”, naveo je on.

Njegov saigrač Sava Randjelović rekao je da će ovo takmičenje poslužiti za pripremu ekipe za Evropsko prvenstvo u Splitu, koje je na programu od 27. avgusta do 10. septembra.

“Dobro smo odigrali posebno u odbrani. Mnogo nam znači za Split. Nadam se da tamo neće biti grešaka kao ovde. Mislim da vredimo više. Hrvatska (u četvrtfinalu) je bila loš dan, nažalost nema popravka”, rekao je Randjelović.

Ranije danas bronzanu medalju osvojila je Grčka pobedom protiv Hrvatske sa 9:7.

U finalu od 20 časova igraju Italija – Španija.