Vašington i dalje očekuje mogući napad Rusije na Ukrajinu

1
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

(Beta-AFP) – SAD i dalje očekuju da Rusija “upotrebi vojnu silu” protiv Ukrajine na ovaj ili onaj način, “možda” do sredine februara, izjavila je danas zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman (Wendy Sherman).

“Sve ukazuje” da će ruski predsednik Vladimir Putin “u nekom trenutku upotrebiti vojnu silu”, možda do sredine februara, rekla je Vendi Šerman i dodala da ne zna da li je Putin doneo “konačnu odluku” da krene u ofanzivu.

Američka zvaničnica je dodala da ne zna šta se dešava u glavi Putina. “Samo jedna osoba zna, a to je sam predsednik Putin. Mislim da ni ljudi oko njega ne znaju šta će na kraju uraditi”, dodala je ona.

Prema njenim rečima, na Putinovo razmišljanje o ofanzivi bi mogle da utiču Zimske olimpijske igre u Pekingu, koje počinju početku februara.

“Svi znamo da Igre u Pekingu počinju 4. februara ceremonijom otvaranja i predsednik Putin će biti tamo. Mislim da verovatno predsednik Kine Si Đinping ne bi bio oduševljen ako bi Putin izabrao to vreme za invaziju na Ukrajinu”, rekla je Vendi Šerman.

1 KOMENTAR

  1. A šta ako do napada uopšte ne dodje ? Koliko sav taj cirkus košta ? Hoće li Bajden nadoknaditi troškove saveznicima ?

Comments are closed.